Evo kako sam obečao, da malo pojasnim akustiku prostora i ostalo što sam napravio u svojoj slušaoni.
Prvo i osnovno, povučena je posebna faza na kojoj nema apsolutno nikakvih potrošaća osim hife i dodano vanjsko uzemljenje

Na prednji zid je dodana konstrukcija od 4cm koja čini"air gap", na nju stavljen prvi filc, te dodane letvice na još jednom "crnom" filcu. Difuzija i apsorpcija. TV sam podignuo na 130cm da što više (koliko je to moguće) smanjim njegov utjecaj na zvučnu sliku.

Bass trapovi su napravljeni od drvene konstrukcije, od naprijed stavljen tigiton, unutra je 25cm srednje guste kamene vune. Budući da su stavljeni pod kutem, iza imam još nekih 20ak cm air gapa, pto dodatno povećava učinak.

Budući da mi je soba malo asimetrična i na lijevoj strani imam veću udaljenost zvučnika od zida, na desnu stranu sam složio difuzor koji u neku ruku "glumi" otvor na lijevoj strani.

Na zadnjem zidu su dodana 2 difuzora između prozora.
Inače na svim prozorima su stavljene troslojne zavjese koje imaju i neku blagu ulogu apsorpcije.

Na stropu je kombinacija difuzora od rigitona i absorbera

Nisam baš neki fotograf, ali mislim da se može dobit neki dojam kako je to izvedeno

Evo i slika mjerenja

Imam room mode oko 30Hz, to bi se još dalo popravit sa DSPom na bass modulu od AA Duo XD, samo se još nisam stigao poigrat s time.
Ali ja sam jako zadovoljan trenutnim 🎸