Zvučni potpis brenda i razlike među serijama – koliko ostaje, a koliko se mijenja?
Jučer sam prilikom slušanja s kolegom diskutirao o tome koliko toga zapravo ostaje kad se krećemo kroz serije branda "prema gore"? Idealno bi bilo poslušati sve serije i donijeti nekakav osoban zaključak, ali to je uglavnom prilično teško izvesti. Osobno imam iskustva samo s nekim brandovima gdje sam bio u prilici poslušati entry serije i eventualno neke više serije. Mogu recimo napraviti usporedbu Monitor Audio Bronze i Silver serije jer sam imao obje jedno dulje vrijeme kod sebe. Nekakav paušalni zaključak je da su niže serije tunirane da budu ugodne i zabavne ali sa idejom da zadrže zvučni potpis branda. Već skok u slijedeću klasu donosi bitne pomake što se tiče transparentnosti, detaljnosti, dinamike i pomalo glavobolje što se tiče prateće elektronike, jer bolji zvučnici definitivno traže i bolju elektroniku.
Konkretno, kolega i ja smo komentirali kako nam odgovara ovaj zvuk entry Fyne Audio F302i iako nije najprecizniji ili najdetaljniji. Ugodno za slušati. I pitanje koje smo si postavili je koliko od ovog karaktera zvuka zadržavaju više serije? Iz iskustva drugih ljudi sa ovim brandom, svi uglavnom spominju ogroman skok u kvaliteti već kad se recimo prelazi sa "kineske" 50x serije na škotsku SP 50x seriju. Nadam se da će biti prilike poslušati i višu seriju ovog branda pa da vidim da li vrijedi pravilo koje sam si nekako posložio u glavi da već naredna serija znači izuzetno bitan kvalitativan skok.
Podijelite svoja iskustva, usporedbe i dojmove ako ste imali priliku poslušati različite serije unutar jednog branda i što vi mislite koliko su uspješni brandovi u zadržavanju kućnog zvuka kroz svoje različite serije?