Posljednjih godina svjedoci smo prave eksplozije novih, često manjih, "butik" Hi-Fi brandova koji se pojavljuju na tržištu, uz bok već etabliranim imenima. Od inovativnih DAC-ova, egzotičnih kabela, pa sve do ručno rađenih pojačala i zvučnika – čini se da svaki tjedan niče nešto novo. S jedne strane, ovo donosi nevjerojatnu raznolikost i inovacije, nudeći audiofilima više izbora no ikada prije. No, s druge strane, postavlja se pitanje: je li tržište zasićeno?
Primjećujem ovaj trend na svakodnevnoj bazi prilikom pronalaženja interesantnih tema za blog ili forum. Susrećem se s nevjerojatnom količinom vijesti o brandovima koji su mi ili potpuno nepoznati ili sam možda negdje čuo nešto o tom brandu. Ako ćemo gledati samo na našu lokalnu zajednicu, mislim da smo izuzetno "mali" i apsolutno nesposobni apsorbirati tu količinu manje poznate opreme. Čak i kad se stvori "hype" o nečemu, kao što je recimo Galion s naslovne slike ove teme, prilično je teško nabaviti takve uređaje jer u većini slučajeva nisu podržani na našem tržištu i nabavka ovisi o sposobnosti pojedinca da se izbori s logistikom kupovine, prijevoza i dodatnim financijskim troškovima prilikom takvog načina kupovine.
Kako se snalazite u moru nepoznatih imena i obećanja? Vjerujete li da je ovaj rast dobar za Hi-Fi industriju ili smatrate da donosi više zbunjenosti i potencijalnih razočaranja? Je li teže pronaći "pravi biser" među stotinama, a ponekad i tisućama, malih proizvođača? Podijelite svoja iskustva, razmišljanja i otkrića!