Ukratko: Aavik-Borresen kombo je s jako dobrim visokim i srednjim dijelom spektra dok niski mi se učinio ponekad tanak, ali izlagač kaže da su tek raspakirani pa im treba vremena. Možda je bilo i do puštenog materijala koji nije bio baš za testirat niske, osim zadnjeg gdje i nije tanak. Rekao bih da kombo ljubi klasiku i jazz. Blackwood mi možda i najviše odgovara. Full range zvučnik, moćan do Boga, visoki detaljni, ali tako da ne smetaju, srednji kako treba, a bas je monstruozan. Za moj stil malo agresivnije glazbe idealan zvučnik. Sonus faber-McIntosh kombo mi se pokazao svestran. Tu mi svi žanrovi zvuče dobro. Ne ide duboko kao Blackwood, ali sve je na svom mjestu. Ne volim svu onu rasvjetu i vumetre Maca, ali nebitno. Sf Stradivari je poput umjetničkog djela. Kakva izrada! Na kraju smo se počastili proizvodima mora i zadovoljni otišli.
S obzirom da mi je i sin izrazio želju za posjetom uslijedila je nova posjeta sljedeći dan, danas. Današnji dojmovi... Mario Pavetić (Blackwood) nam je posvetio jedno 35 minuta, a mogao je jer smo bili jedini u sobi. Puno toga mi je ispričao. Na Macu pokazao grafove (REW) svih prostorija gdje je izlagao, a izlagao je diljem svijeta. Tako ima graf i ove u hotelu Park. Na niskim ima jedan pik i poslije njega dip i to je suptilno popeglao s dsp-om koji je integriran u pojačalu. Finalna krivulja mu je vrlo blizu idealne sobne Harman krivulje. Pa nam je puštao materijal sa i bez dsp-a. Bez dsp-a je bas mutan i tanji, s dsp-om je moćan, detaljan. Što je soba bolje tretirana manja je potreba za dsp-om. Kaže da je našao sufinancijera s kojim dijeli vlasništvo 51:49 u Pavetićevu korist. S obzirom na predrasude oko dsp-a kaže da su mu partneri bili sumnjičavi na njegov proizvod, ali sve se promijenilo kad su ga čuli i tako je sve krenilo. Prodao je nekoliko modela i mnogo je zainteresiranih. Pričao je i o Sonus faberu kojeg obožava, o Serblinu, o staroj obiteljskoj stolariji blizu Vicenze koja im oduvijek izrađuje kabinete, koju je nema puno Sonus faber otkupio kad je gazda već debelo zašao u godine. Da rezimiram, Blackwood je moćan sustav s moćnim, izbalansiranim zvukom u svakom pogledu. Sf+McIntosh vrhunski svestrani sustav. Inače puštao mi je i malo agresivniju glazbu, po mom guštu. Potom smo prešli u sobu s Aavik+Borresen kombinacijom. Danas je Borresen bio primjetno bolji. Očigledno se usvirava i bas je danas bio dublji, jači, brži dok su srednji i visoki stvarno dobri. Orkestar je prikazan nevjerojatno realistično. Točno se vidi položaj instrumenata, a pozornica je široka i daleko nadmašuje razmak zvučnika. Triangl sam čuo skoro pod 90 lijevo. Sin mi je sve to slušao i gledao kao omađijan pa ćemo vidjeti kako će ovo iskustvo utjecati na njega. Zaključno... tri sustava meni predivnog zvuka i teško je reći koji je bolji od drugog. Možda bih ja za dz odabrao Blackwood, ali to je možda zbog načina prezentacije meni drage glazbe. Za kraj, Pavetić mi je rekao da će se Hear događati svake godine u Splitu jer su i on i Božo i Dumičić jako zadovoljni jučerašnjom posjetom, nadam se i današnjom, a proširit će ga po cijeloj Hrvatskoj. To bi bili dojmovi iz ugodno klimatiziranih prostora, vrlo nužnih s obzirom na paklene vremenske uvjete u Splitu.
Dolje možete izlistati neke fotke.