Cindra. Dobro kažeš. Može se složiti jako dobro pojačalo i u DIY režiji,ali ima jedan problem koji od kako se aktivno bavim servisom/restauracijama uočavam. Kod servisa/restauracije čovjek se dosta naradi,ali još nekako može naplatiti taj broj radnih sati. Kod izrade uređaja od nule do gotovog proizvoda po narudžbi, recimo to tako unikatnog,broj radnih sati ode u nebesa i tko je voljan to platiti. Dobri izlazni trafoi nisu jeftini pa makar oni bili i za male snage. Naravno ne pričam o onome meni će prijatelj to složiti jer se kuži u elektroniku, već da se da nekome majstoru da to složi i pošteno ga se plati.
Ja sada tu i tamo napravim nešto po narudžbi,ali jako malo. Zadnje što sam napravio bila su dva napajanja, za DAC i audio PC. Manje više sam po provjerenoj šemi,ali svejedno treba nacrtati tiskanu pločicu, napraviti kutiju, istestirati. Sve u svemu naplatio sam sigurno 30% niže od uobičajene tarife kada nešto restauriram jer takav gotov uređaj se može dobiti za manje para nego što sam ga ja naplatio.
U biti zaključak je manje više treba otići u keramičare,zidare,vodoinstalatere, popravljače klima i sličnih stvari jer kada čovjek vidi koliko poberu €/satu ja ispadam budala što se uopće bavim ovim poslom...
EDIT: Da se razumijemo, obožavam ovo što radim i trudim se da radim sve bolje i bolje,ovo gore rečenica je čisto moje zapažanje.
Da ne spominjem koliko su cijene dijelova,materijala i svega ostalog otišle gore u odnosu do prije korone.