Koliko vidin na forumu je malo zastupljena A klasa , nema nikakve rasprave o njoj , a i ne znam koliko Vas doma ima A klasu. Ima li neki određeni razlog tome ? Grijanje, račun od struje ,težina , financije .....
Ja san osobno navučen na A klasu i teško da ću se s nje maknuti do kraja života , sve je počelo kad je Pass objavia ZEN-a a ja ga napravia početkom 2000 sa vulgaris djelovima iz chipoteke . Testirali smo ga tad u mom dućanu a za usporedbu smo onda imali u slušaoni najačeg Onkya Integru, jednog Krell-a KAV serije i Marantza koji je bia best buy te godine u nižoj klasi .
Sva tri komercijalna ampa imaju pretpojačalo dok sam ZEN-a gonio dikrektno iz CD playera bez preampa , samo preko običnog potencinometra .
Test je bia poražavajući za sva tri komercijalna ampa i to što se tiče kvalitete zvuka , normalno da se snagom nisu mogli mjeriti ali ZEN je tada unia u slušaonu jednu posebnu dimenziju zvuka koju do tad većina mojih stalnih audiofila koji su obilazili dućan nije čula a bome nismo ni mi .
I od tad je krenila ljubav , napravia san sve verzije ZEN-a koje je Pass objavia, nakon toga Aleph 3 , pa unaprijeđeni JLH69 i za vrime korone Hiragine 20W i Le Monstre .a Le Monstre ću vjerovatno zadržati do kraja života 🙂
U međuvremenu su me samo dva pojačala u AB klasi dojmila i to moj hibrid sa 6S4P na ulazu i dva para lateralaca u izlazu bez povratne veze i 'ceci est un Cube' isto sa leteralcima u izlazu