alex kad sam si radio account ovdje rekao sam si da neću uopće govoriti o svom sistemu, niti tražiti od drugih da govore o svome i što tko ima ili je imao. Dva su bitna razloga.
Prvi je taj da ljudi, svjesno ili nesvjesno, automatski stavljaju osobu u određenu "ladicu", Možeš reći da nije tako, ali nije da baš nije. Vidi se to maltene kod svakoga, ne nužno direktno, ali se formira određen stav, koji tada u manjoj ili većoj mjeri utiče na ono što druga strana govori.
Drugi je taj što me stvarno ne zanima što tko ima (ili je imao), nego tko je što naučio iz svega toga, jer sistem (komponente) su samo sredstvo. Mani barem.
Apropo toga nisam se posebno ni predstavio, jer smatram da se svatko zapravo predstavlja svojim pisanjem.
Naravno, spominjanje komponenti (tu i tamo) će biti neminovno povreeno, ali to planiram smanjiti na minimum minimuma.
Ovdje nije nužno, ali evo dat ću primjer, primjera radi.
Kakva korist od toga ako kažem da je npr. NAD S100 odličan preamp i da ga možeš spariti s kojim god dobrim izlazom hoćeš, on neće zeznuti stvar, ni u kom pogledu. U svojoj klasi i oko nje, naravno.
Dok je npr. Classe CP 800 preamp samo prosječan jer čak i sa dobro pogođenim izlazom, taj preamp nije neka sreća.
Isto tako za EAR 868 bih mogao reći da je vrlo neutralan preamp i samo treba paziti da lagano topliji štih ne bude "podebljan" s nečime u ostatku sistema i zadovoljstvo je praktički zagarantirano.
I što sad? Kako je, i je li, to obogatilo/dokazalo ono što sam prvotno rekao? U biti, meni svejedno 😌😎