Ako ćemo cijelu priču svesti na slušne sposobnosti pojedinca, to je vrlo subjektivno. Ja ako nešto ne čujem, ne čujem. Čak smo negdje i stavljali testove gdje je trebalo prepoznati razliku između 320kbps i FLAC-a (ili WAV, ne sjećam se što su koristili), i osobno nisam imao top rezultat, ali ipak nije bio na razini statističke pogreške (više pogođenih nego promašaja). Netko tvrdi da čuje razliku između različitih filtera na DAC-u. Meni je to izuzetno teško pogoditi... Tako da završim ovaj uvod s tim da nemam zlatno uho i ako ćemo nastaviti raspravu u tom smjeru tko što čuje, nemam tu što tražiti jer vjerojatno ima puno više ljudi od mene koji imaju bolji sluh.
Ali još uvijek mogu procijeniti karakter pojedinog analognog kabela. 😉 Možda ne sa 100% sigurnošću, ali uvijek prepoznam da nešto nije ok ako stavim nešto što je lošije od onoga što je sviralo pristojnije recimo.
Nego, da se vratim na temu... Nebrojeno puta je dokazano i pokazano da DAC prima bitperfect signal iz različitih izvora, bio to streamer ili CD kao transport. Iz znatiželje, uvijek sam se pitao gdje je tu razlika u zvuku onda? Gdje nastaje? Može oprema biti mediokritetna ili vrhunski high end, činjenica je da bitperfect signal dođe do DAC-a u oba slučaja apsolutno isti. Ako ne dođe, onda to nije bitperfect i onda možemo diskutirati o drugom problemu zašto je to tako (sofversko preprocesiranje ili nešto drugo?).