Mislio sam eventualno staviti ovo na blog, ali bit će zanimljivije popričati o ovome na forumu. Evo uvoda...
U članku "Confessions of a Music Snob: I Don’t Date People With a Basic Taste" autorica iskreno priznaje kako njezina strast prema glazbi utječe na njezine romantične odnose. Naglašava da glazbeni ukus za nju nije samo osobna preferencija, već ključni aspekt identiteta i vrijednosti. Zbog toga joj je teško ostvariti dublju povezanost s osobama koje imaju "osnovni" ili mainstream glazbeni ukus.
Iako priznaje da je takav stav možda elitistički, autorica smatra da je glazbeni ukus važan indikator kompatibilnosti u vezi. Za nju, zajedničko razumijevanje i strast prema glazbi predstavljaju temelj za dublju emocionalnu povezanost. Članak potiče raspravu o tome koliko je važno dijeliti slične interese s partnerom i gdje povući granicu između osobnih preferencija i predrasuda.
Detaljnije na linku: Confessions of a Music Snob: I Don’t Date People With a Basic Taste
Možemo se praviti cool i reći da nemamo nikakav problem ukoliko naš partner ima drugačiji glazbeni ukus, ali i sam sam bio u situacijama u kojima se nisam osjećao ugodno ili kao da ne pripadam u određene priče. Naime, supruga i ja imamo prilično širok krug prijatelja i poznanika i događale su se situacije kad smo bili pozvani na druženja gdje su svirali "narodnjaci", i to ne mislim na starije narodnjake od kojih čak neke i mogu poslušati, već je bilo nešto u stilu "rodit ću ti sina pod svjetlima casina". 😂 Moja bolja polovica se puno bolje snalazi u takvim situacijama dok ja, junački "odradim" te večeri. Savjet: alkohol može pomoći do određene mjere. 😉
Ali imam sreću da se tako nešto događa ipak rijetko... Kad smo kod kuće, supruga naginje pop žanru i to je ok. Većinu vremena kad smo zajedno slušamo nešto što je ugodnije za slušati ali ipak se radi o nekakvom mom izboru. Uz mene je zavoljela i Van Morrisona. Naravno da neću pustiti nekakav alternativniji jazz jer to ne podnosi. 😂
Mislim da bi imali dosta veliki problem općenito da se forsira određena vrsta glazbe koju ne mogu smisliti, a to je naravno i obratan slučaj - da ja forsiram nešto što se njoj ne sviđa, tako da ovaj članak gore ima smisla.
Vaša iskustva?