Upravo sinoć završio gledanje sedme sezone Black Mirror na Netflixu i moram priznati da mi je nedostajala ova fantastična serija. Serija se bavi raznim temama koje nam se mogu dogoditi u budućnosti ili nam se već događaju ali ih čak i ne primjetimo. Ok, ima i baš potpunog SF-a što meni uopće ne smeta. Inače, zanimljivo je da je meni jedna od najboljih epizoda u ovoj sezoni "Hotel Reverie" uglavnom recenzirana kao jedna od najlošijih. Eto, moram ponekad pripaziti na to da moj ukus nije uvijek isti kao i kod većine.
Također mi je zanimljivo jer osobno pratim razvoj i koristim AI (često i na ovom forumu) koji se provlači kroz dosta epizoda u Black Mirroru već dugi niz godina. Neke stvari koje su bile snimljene u ranijim sezonama su postale stvarnost.
Recenzija sedme sezone Black Mirror – Ekran
Sedma sezona serije Black Mirror donosi još jednu zbirku distopijskih priča koje istražuju tamnu stranu tehnologije i ljudske prirode, što je postalo zaštitni znak ove antološke serije. Prema recenziji na ScreenRant, ova sezona zadržava svoj karakterističan ton, ali uvodi neke nove teme, uključujući umjetnu inteligenciju, virtualnu stvarnost i etičke dileme povezane s društvenim medijima. Epizode su hvaljene zbog svojih zastrašujućih, ali i provokativnih priča, iako su neke kritike upućene na to da se serija ponekad oslanja na prepoznatljive teme, što može smanjiti iznenađenje za dugogodišnje obožavatelje.
Glumačka postava je impresivna, s poznatim imenima koji donose dubinu svakoj priči, dok režija i vizualni stil ostaju vrhunski, stvarajući atmosferu napetosti i nelagodnosti. Recenzija zaključuje da, iako sedma sezona možda ne doseže vrhunac svojih prethodnih sezona poput prve ili treće, i dalje nudi kvalitetan sadržaj za ljubitelje znanstvene fantastike i društvene satire. Ova sezona, dostupna od travnja 2025. na Netflixu, ponovno potvrđuje zašto je Black Mirror ostao kultni fenomen, iako neke priče ostavljaju dojam da serija pokušava pronaći novu svježinu u sve kompleksnijem digitalnom svijetu.
Black Mirror Season 7 Review: I Think I’ve Caught What Netflix’s Anthology Show Is Really Doing & I’m Here For It