Sveti_Ilija Ne mogu ulazit u tehničku komponentu kao ti jer sam patuljak po tome u odnosu na tebe. Ali razmišljajući, logično mi je kod super skupih modela koristiti i super kvalitetne komponente jer glupo bi mi bilo s njihove strane riskirati svoj ugled s obzirom da se takvu prijevaru teško može sakriti. Isto tako... uzmimo kao primjer model Aida od 110.000€/par, čitava drvenarija se izrađuje ručno u staroj obiteljskoj stolariji nedaleko Vicenze, koju je svojevremeno Sonus faber otkupio. Kabinet se izrađuje spajanjem 16 slojeva različitih drvenih furnira i naposlijetku se nanose brojni nanosi istog laka kojeg koristi Steinway & Sons kod svojih glasovira. Drvo dovlače iz Italije, Sjeverne Amerike i Istočne Europe. Stradivari je koristio istu crvenu smreku za svoje violine. Koža im je iz istog izvora kojeg koriste i kuće poput Prade. Sve to košta, sve se to naplaćuje, pogotovo ručni rad stolarskih majstora. Rezultat svega je zvučnik koji zvuči jako dobro, a uz to je i pravo imjetničko djelo. Mnogo ljudi ne želi neuglednu škatulu super zvuka već žele i ukras u svom prostoru, a to se dodatno plaća. Ja sam pristalica takvog pristupa.