Nakon nekoliko godina traženja stigao mi je jedano solidno izlazno pojačalo Advantage A300.
Advantage je prva samostalna firma Mikea Bladeliusa nakon Rada u Tresholdu, Classeu i Levinsonu.
Čovjek sa reputacijom reklo bi se.
Pojačalo je cca 160W na 8 ohma uz sve ono što uvijek krasi Bladeliusova ojačala a to je velik trafo, mislim da je ovaj 1kVA ili više, 120000Uf filtracije u napajanju i ono što ga najviše razlikuje od novijih Bladeliusa i zašto sam ga kupio je Mosfet dizajn.
Pošto imam dosta iskustva sa njegovim uređajima i dosta sam ih posjedoavao meni osobno njegovi Mosfet uradci rade najbolje.
Kupljen je pod neispravan iako je nedavno refrešan za 950 eura u Njemačkoj za što imam fakturu.
Na refrešu su zamjenjeni glavni elektroliti, iz nekog razloga su izvađeni original Toshibini mosfeti i stavljeni neki drugi (vjerovatno da ih se preproda jer nisu jeftini), Mundorf zvučnički konektori i prčkano je po strujama mirovanja što je i logično zbog drugih tranzistora.
Uređaj je nakon toga kratko radio i zamjenjen je Pass monoblokovima X0 ili tako nešto .
Poslje godinu dana stajanja upaljen je i nije radio te je takav prodan meni.
Izgorena 4 osigurača od ljevog i desnog kanala, struje mirovanja 0.
Mjerio sam tranzistore i pokazivali su mi mislim ok ali nisam bio siguran pa sam odnio Ilimzinu i stvarno jesu ok, zamjenili smo osigurače i on je dignuo nešto sitno struje i pojačalo radi. I to radi odlično.
Prošao je test od tri dana rada bez prestanka pa ćemo ga sredit kako treba. Ako i crkne cijena je bila takva da su mu pola vrijednosti ta dva para mundorfovih buksni za zvučnike ali ne vjerujem.
Evo par slika...
Evo još koja slika Bladeliusovih uradaka koji su bili kod mene
Sat Amplifix
Balder/Idun

Primare Pre30 koji je kopija Advantage P1 pretpojačala

Primare A32
Advantage S250 monoblokovi
Imao sam još nekoliko uređaja ali ne da mi se tražit sad slike, moel I200 mi je ostao u dobrom posebno sjećanju, tkođer mosfet dizajn.