Tomek ugodni za slušanje. Mesnati. Zato sam na brzinu i promijenio DAC nakon par stvari jer je sve bilo malo sedativno na stvarima koje zaista dobro poznajem. U odnosu na modernije zvučnike, možda nedostaje malo transparentnosti, ali još uvijek je to dovoljno dobro i za ovo vrijeme. Pogotovo kad pustiš stvari koje imaju dobru produkciju. Ja inače volim kad je sredina pogođena, a to je ovdje skroz ok. Vokali su dobri. Bas je možda mrvicu opušteniji od onoga što sam navikao ali to im i daje tu dozu punine koju sam maloprije spomenuo. Mislim da bi zvučnici profitirali s nekim modernijim visokotoncem. Ne mogu reći da je grub ili da nešto posebno smeta, ali možda nedostaje mrvica finoće u visokima. Stage i imaging su dosta dobri i fino su se uklopili u moj prostor. Bez obzira na taj malo opušteniji bas, nema booma u sobi. Mislim da nisu univerzalni za sve žanrove glazbe. Najviše su briljirali s manjim jazz sastavima tipa Oscar Peterson trio npr. Poslije toga bih rekao da je rock bio isto dosta dobar, pogotovo električne gitare su zvučale prilično uvjerljivo. Na zadnje mjesto bih stavio moderniju pop produkciju. Tu se baš nisu nešto snašli, na žalost. Što mi je bilo čudno nakon što sam pustio jednu od prvih stvari "Autobahn" od Kraftwerka i to je baš bilo dobro za poslušati na ovim zvučnicima. Ok, '74 godina. Nije baš moderan pop. 😂 Uglavnom, ugodni za slušanje, ne zamaraju i ništa ne smeta. Vjerojatno bi također profitirali s nekim modernijim pojačalom od ovog starog Marantza. Zanimljivo iskustvo. Imat ću ih još dan, dva pa ću još malo više poslušati neke stvari jer su ovo uglavnom dojmovi nakon par sati slušanja a znamo da ipak treba malo više vremena i malo više toga za poslušati da bi se stekli ipak bolji dojmovi. Ali budimo iskreni, u rangu cijene polovnih za koje se ovi zvučnici mogu nabaviti, nemam razloga ne preporučiti ove zvučnike. Vrlo solidni i s nekim žanrovima znaju itekako ugodno iznenaditi.