Obzirom na prirodu stvari - ogroman broj uređaja i zvučnika na tržištu, u pravilu čekam neku dobru priliku da nabavim novi ili demo uređaj, već ovisi na kojem bi dijelu sustava radio upgrade. Možda sam jednom ili dvaput kupio uređaj star koju godinu, za dobru cijenu i to isključivo nakon što sam upoznao prvog vlasnika, eventualno bio kod njega kući.
Što se tiče novog, nisam nikad imao fiksaciju na baš određeni model, u smislu da mora biti taj ili niti jedan drugi.
Druga je stvar po pitanju određenih vintage uređaja. Često se zanemaruje ta kolekcionarska komponenta kad se radi o rabljenim uređajima, koja sigurno jako utječe na držanje cijene, ne samo što se tiče audio-uređaja - bez toga, kako bi cijene nekih Lego kompleta, plastičnih Batman figurica, ili u krajnjoj liniji - poštanskih markica, bile neusporedivo veće nego kad su ti predmeti bili novi?
Uglavnom, trenutno imam dva-tri vintage uređaja iz te kultne kategorije, ali realno samo jednog mislim da neću zamijeniti za nešto drugo, uglavnom zato što ne znam što bih drugo nabavio umjesto toga (Meridian CD player). Ostalo je uglavnom novo, a potpuno je otvoreno što će ih zamijeniti - novo ili rabljeno. Mislim da jedino to neće biti nešto novo po punoj cijeni, nemam baš takvih fetiša.