Čini mi se da bi trebali pričati o osobnim iskustvima, obzirom da nitko očito ne dovodi u pitanje činjenicu da značajan broj tvrtki ionako prelazi na D i slične klase, barem djelomično ako već ne i potpunosti kao npr. NAD.
Ja još uvijek imam neka pojačala iz prethodnih D generacija, i otprilike mi je jasno zašto postoji stav o njima da nisu u ravni sa SS pojačalima, iako su to u pravilu bila vrlo jeftina rješenja koja zapravo i nisu imala antipode u A/B klasi. I nisu ni bila izrazito loša - primjerice, imam jednu pločicu 3118 koja nije posebno dobra niti posebno loša, i već se neko vrijeme spremam maknuti BT receiver kojeg taj specifični primjerak ima na putu signala da vidim kako bi radila čisto linijski. Imam i jedno malo pojačalo na Yamahinom čipu, ima samo 8 w ali može jako dobro radit.
Iz mog iskustva, sasvim su druga priča suvremena rješenja otprije koju godinu. Isprobao sam Rotelove, Denonove, Arcamove i Roksanove integrirce nove generacije negdje u klasi 50-80 W, i iako je riječ o vrlo dobrim pojačalima, realno niti jedan se ne može usporediti sa Hypexovim izlazom od 150 W. OK, njemu treba i dobar preamp, ali takav sustav opet cijenom može biti tu negdje sa ovim SS integrircima, a performansama svakako bolje, jer su problemi sa oscilacijama u visokim registrima riješeni ne samo kod Hypexa, nego sad već i kod TI i ostalih proizvođača.
Da sad ne širimo priču kad je tema već Marantz 10, proguglajte malo kako je kod Marantza M1 - dakle, Marantzovog rješenja za osnovnu klasu - implementiran vrlo zanimljiv Axign AX5689 kontroler, kojem izgleda možeš staviti bilo koji izlazni sklop a da opet amp-sekcija ima specifikaciju sa ogromnim SNR i totalno nemjerljivom distorzijom (nešto tipa 0,0001 %, okvirno).
Uglavnom, ako se slušaju samo digitalni izvori, nema razloga da se u pristupačnoj klasi ne odluči za D-klasu nove generacije. Ako postoji vinil u sistemu, može se naravno ići na ovu kombinaciju koju Sanjin sugerira, a sigurno postoje i neki dobri A/D konverteri koji se mogu implementirat čak i relativno jeftino pojačalo, iako se ja nisam susreo sa takvim.
A Teac i Technics čini mi se u svojim D-klasama čak nude i klasičan diskretni linijski ulaz, mislim čak da i ovaj Marantz 10 to ima.