Od svih kineskih jeftinijih DAC-ova koje sam imao priliku isprobati, ovaj se najduže zadržao u sistemu. Uvijek mi je malo smetalo što su ostali kineski budget DAC-ovi bili malo "tanki" u sredini. Ovaj nije. Ne mogu reći da je mesnata sredina, ali ima je dovoljno da ne osjećam manjak. Vokali su puni kad trebaju biti. Zvuk je vrlo transparentan i ovisno o pojačalu na koje je spojen, detalji dolaze do izražaja ali zvuk je opet kohezivan i detalji ne odvlače pažnju.
Ono što moram izuzetno pohvaliti je komfor korištenja DAC-a. Naime, ima standby opciju koja se uključi kad ne dolazi signal. Kad recimo započnem streaming na WiiM mini koji je spojen na DAC, DAC se automatski uljučuje. Također dobro posluži i daljinski ponekad, pogotovo ako koristite DAC kao preamp kao što sam imao priliku koristiti kad je DAC bio spojen na neke power ampove.
DAC ima opciju tri filtera: fast linear, slow linear i minimum phase. Iskreno, teško je čuti razliku između filtera, barem za mene. Netko s boljim sluhom možda uspije. 🙂
DAC dolazi sa USB kabelom koji se spaja na običan punjač za mobitele. Ja koristim Samsung. Na netu ekipa priča da zvuk bude bolji ukoliko se koristi bolje napajanje. Ja nekako nisam sklon vjerovati u to, ali nisam imao priliku probati pa ne želim tvrditi da je ili nije bolji zvuk.
I na kraju moramo spomenuti trenutnu cijenu koja je trenutno ispod 200€ za novi uređaj. Imao sam priliku isprobati i duplo skuplje DAC-ove i ovaj se zaista nema što sramiti i u tom društvu. Uvijek volim tražiti uređaje koje daju više nego što koštaju i ovo je definitivno jedan od tih uređaja.
Napomena: trenutno je na oglasniku jer planiram uzeti Marantza koji u sebi ima ugrađenu HEOS platformu pa će DAC uskoro biti višak. Ali nikad se ne zna... Ako Marantz dođe ranije ili promijenim odluku, neće mi biti žao zadržati ga još neko vrijeme.