Evo mojih dobara:
Zvučnici: Quad ESL 989 (Soltanus reparacija)
Pojačalo: Pass X250.5 / Krell FPB300CX
Pretpojačalo: Moon P5
CD player: Ayon CD-5s
Streamer: IFI Zen Stream+ Sbooster BOTBW
DAC: Metrum Acoustics Octave NOS
Zv.kabeli: Cardas Golden Reference, Atlas Mavros, Supra Sword
Interkonekti: Cardas Golden Reference XLR, Audioquest Cheetah, Transparent Plus Gen5 XLR
Strujni: LAT AC2, LAT AC3, Shunyata Venom HC, Accoustic Arts Ferrite, Transparent, Oehlbach...

Već više od 30g. traje ovisnost o dobrom zvuku. Isprobao dosta toga, još više toga slušao po kućama, sajmovima... tek prije koje ljeto našao svoj sveti gral - Quad ESL989. Kad glazba nakon XY varijacija napokon zvuči kako treba...magija. Definitvno najznačajnija stvar do sad u mojim hifi lutanjima.

Zvučnici su reparirani, promijenjene su folije na svih 12 panela kod Zoltana u Soltanus acoustic, koji je jedan od najboljih majstora uopće za elektrostate. S novim folijama idu dublje i mogu glasnije.

Zeznuti su jako po pitanju amplifikacije. Neka pojačala odmah odu u zaštitu, neka znaju pri glasnijem slušanju aktivirati protekciju zvučnika. S mojim ampovima se to nikad nije dogodilo. Vjerojatno se radi o napajanju pojačala, odnosno zalihama struje pri padovima impedancije. Prostor je isto tako bitna stavka. U pravilu vole veći prostor. Kod mene je to 30ak kvadrata u kombinaciji s visokim stropovima (oko 3m) što daje dosta volumena. Poželjno je i više od 1m udaljiti od stražnjih zidova.

Krell u prijašnjem sastavu kao lagani overkill 🙂 Double down specka - 300/600/1200W na 8/4/2oma. Nema poteškoća...