Bilo je zgodno.. poznata lica, dobra atmosfera. Dosta lijepih igrački za odrasle. Ne očekujem nikad spektakl od zvuka s obzirom na hotelske uvjete, daleke od idealnih, pa se povremeno ugodno iznenadim... Moji favoriti veliki Magnepani/Pass nisu bili u centru pažnje s obzirom na impresivne Kharme i ostale ulaštene kutije. Generalno volim zvuk Kharmi, bar ovo što sam dosad čuo po prezentacijama, pa si mislim da ni po doma ne bi razočarale. Ova Kharma/Karan/Kuzma kombinacija je najskuplja koju sam slušao (blizu 500k eura total). Ima velik zvuk, ogroman, miran stage, sve na mjestu, mesnato i duboko taman kad treba. Nema pretjerivanja u svrhu impresioniranja, to mi se sviđa. Slušali smo vinile, zvučalo je skoro kao jako dobra digitalija 🙂
Volio bi da su Magnepani bili šire postavljeni, odmaknuti od zida barem koji metar i na susjednom zidu gdje bi imali veću duljinu sobe ispred... ovako se samo naslućivao ogromni potencijal i vrlo prirodni vokali i 'atack' gitare. Zanimljivo je bilo vidjeti iglu na Passu X350.8 kako skače skoro do kraja tj. koliko su megiji gladni, kod mene jedva da se povremeno pomakne.
Blacwood mi je zvučao jako dobro, puno bolje nego na Tooloudu. Kaže konstruktor da su napokon u dovoljno velikoj sobi, a i Ilimzn je bio tu za fine tuning. Koliko znam i on sudjeluje u projektu?!
Hrpa Mcintosha + Sonus Aida? - vrlo atraktivno, gromoglasno, impresivno... not my cup of tea ali potpuno razumijem da se ljudima sviđa. Devialet je iznenadujuće dobro kontrolirao male Kharme, isto mesnat i živahan sound na prvu, premalo i prekratko za ozbiljniju impresiju.
Ostalo je brundalo po tiho, nisam bio dovoljno dugo da sve poslušam kako spada, mogao sam tek dobiti hint, ali sve u svemu dosta dobro što je pravo čudo. Ipak se može dobiti puno zvuka i na ovakvim prezentacijama što nije čest slučaj. Sreo sam hifi legendu Milana Rupića, pa ne sumnjam da je i on djelomični krivac za dobar sound 🙂