U svjetlu dramatičnih svjetskih događaja, odnosno carinskih ratova koje je započeo provoditi američki predsjednik, pitam se ima li mogućnosti podržati domaće tržište, na neki način.
Bez obzira što osobno, trenutno, i nisam u nekoj ozbiljnoj potrazi, recimo da više-manje uvijek svatko od nas razmišlja o nekom narednom apgrejdu svog sistema, u nekom dijelu lanca, pa tako i ja povremeno razmišljam o novoj amplifikaciji. Danas sam razmišljao o tome potaknut najavom gotovo sigurnih tarifa na USA robu, i došao do zaključka da bih mogao podržati svojim novcima EU tržište, ali čini mi se da domaće, RH, baš i ne.....
Ima li danas mogućnosti uopće sastaviti sustav od komponenti HR proizvođača, a da je riječ o barem koliko-toliko oficijelnom brendu, sa barem dvogodišnjom garancijom koja bi nešto vrijedila, nekom eventualnom podrškom za kupce - ono, ništa posebno, nego standardno što očekuješ kad kupiš bilo koji tehnološki proizvod na tržištu?
Znam da ova firma nudi nešto što bi se moglo nazvati barem okvirno "domaćim" proizvodom, iako su u njihovim uređajima gotovi moduli, ali recimo da bi me tako nešto i zadovoljilo, u tom nekom patriotskom smislu (da ne kažem u kontekstu samoodržanja).
[https://neutrinoaudio.eu/](https://)
No sve u svemu, čini mi se da je situacija dosta porazna, i da ne samo da ne možemo birati domaće proizvode u pojedinim klasama - posebno u segmentu jeftinijih uređaja - nego možda čak i uopće, ako pričamo o sistemu sastavljenom kompletno od domaćih proizvođača?
Situacija je puno bolja ako uzmemo da je kriterij "domaća" EU industrija, makar ni tu baš nema izbora napretek. No čini mi se da bi se dalo složiti nekoliko sustava u svim cjenovnim kategorijama, svih profila source komponenti - analogni, digitalni, mrežni - od proizvoda ako već baš ne proizvodeno u tvornici unutar EU, a ono barem od tvrtke koja plaća porez negdje u Uniji. Ako bi se admin složio, možda bi se mogla otvoriti i takva tema, gdje bi se mogli davati prijedlozi sustava, od najjeftinih do najsposobnijih.
Bilo bi super kad bi nešto tako mogli pobrojavati i na ovoj HR temi, no bojim se da će se ponuda iscrpiti nakon par postova.....ili sam u krivu?