Nije mi se više dalo čekati, pa sam jučer u rano poslijepodne spojio navedeno cijevno integrirano pojačalo kao izlazno.
Prvo sam u 300B zamijenio dvije Telefunken El803S drive cijevi sa RR EL84.
Međutim, tu nije bilo dovoljno pojačanja kada sam na linijski ulaz spojio moj Audio Note M2 preamp.
Mislim, čulo se to ali je trebalo previše odfrljiti oba pota (i na 300B i na AN).
Pa sam u konsultaciji sa konstruktorom ostavio unutra u 300B cjevašu one EL803S.
I spojio sam opet AN cijevni preamp.
Sada je to sviralo bez problema (pot na AN na 9-10 sati i na 300B na 12 sati, ionako je to logaritamski).
I kako to zvuči ?
Malo smirenije/uglađenije nego 300B sam za sebe.
Ali i malkice zatvorenije, sa manjom ukupnom dinamikom i manjim punchom/udarcem (tamo gdje to treba).
Bas je na sličnoj razini (dubina, definicija, kontrola..).
Pozornica je možda malkice plića i manje široka....jedva čujna razlika je to.
I da, veća je crnina iza Stage kada svira samo 300B.
Sve to nećeš saznati ako ne isprobaš sam u svom sustavu.
Tako da bi spoj sa Audio Note više odgovarao nekim dosta svijetlim zvučnicima i punčastom i vrlo detaljnom/otvorenom DAC-u (moj je R2R ustroj).
Zaključno, dalje ostaje svirati samo 300B, a kada gore stavim gramofon i zaželim na njemu svirati, spojit ću ga preko AN koji ima odličan Phono.
A ako (hm, ako?) piknem neki bitnoo bolji gramofon, će meštar koji je preradio ovaj amp za mene napraviti i cijevni Phono (da ne preštekevam). 😁
P.S. Također sam malo razmjestio komponente, pa sam Aleph 5 stavio na gornju policu (ipak je tu bolja disipacija topline), a AN preamp na donju policu ispod njega (prva i zadnja slika).
300B cjevaš će doći na nisku breza špera bazu ispred Racka., a na njegovo mjesto gramofon.
LP svima !
![]
()
![]
()
![]
()

)

)