Ovaj DAC me je impresionirao kad sam ga imao prvi put priliku čuti s jednom drugom kombinacijom pojačala i zvučnika. Raskošan zvuk sa izvrsnom trodimenzionalnošću i naglaskom na transparentnost i prikaz i najsuptilnijih detalja u glazbi.
Ovaj put u kombinaciji s Marantz 2270 to ipak nije bilo tako dobro, na žalost. Sve kvalitete koje sam čuo prvi put su bile prisutne i sad ali zvuk je izgubio koheziju. Vokali su bili nešto tanji od onoga na što sam u zadnje vrijeme navikao, i više u pozadini. Zvukovno, sve se ravnomjerno prenosilo istovremeno bez naglaska na određene segmente i isticanje vokala kad je to bilo potrebno. Više sam se koncentrirao slušajući detalje koje prije nisam čuo nego što sam uživao u glazbi. Audiofilski zvuk svakako, ali nisam siguran da bih želio imati takav zvuk za dulje slušanje.
U usporedbi s Marantz HD-DAC1, Marantz ima mesnatiju sredinu, roll off u visokima dok Young ima bitno bolju ekstenziju u visokima. Ali kao što sam već rekao u svojoj mini recenziji Marantzovog DAC-a, treba cijeniti njegove kvalitete. Netko je pametno napravio taj DAC da ne bude najbolji u skoro ničemu ali ga možeš dugo slušati i naprosto uživati u glazbi. Vokali su predivno odrađeni i sredina koja je meni izuzetno bitna.
A možda je na kraju ipak pitanje sinergije. Prvi put kad sam slušao Young, znam da sam rekao sam sebi kako ovaj DAC dobro prenosi emociju glazbe. Ovaj put mi je sve bilo nekako too much. Previše audiofilski, više za prezentaciju sistema nego za uživanje u glazbi.