Nisam znao kam ovo stavit pa sam stavio u off, dosta opširna tema, nekome zanimljiva nekome možda i ne, kakvo je vaše mišljenje o domaćim hifi dućanima i trgovcima, njihovom odnosu s kupcima, cijenama, popustima, kvarovima u garanciji ako ste imali, dobra - loša iskustva i svemu ostalom?
Neko moje viđenje, dućana u Zagrebu ima dosta, cijene dosta stvari kaj sam gledao su više nego vani, nekad i poprilično, neke stvari opet budu i jeftinije, ali to je rijeđe, ono kaj mi je većinom komično su popusti, ponekad stvarno bude dobrih popusta, ali samo na one stvari koje oni stave, u 90% slučajeva to budu gluposti koje niko neće ni na popustu, a kamoli ovak po punoj cijeni, nekad u onih ostalih 10% se može ubost dobra stvar ako naletiš
Još mi je više komično, da većina kad prodaje ex demo uređaje, stavi 10 - 15% nižu cijenu i to obavezno toliko naglasi i podeblja ko da ti ga poklanjaju 🤣
Isti ti su par puta rekli da im prodaja hifi uređaja baš i nejde koliko bi htjeli, ma nemoj mi reć
Vani ex demo uređaji idu komotno sa 50 - 60% off od pune cijene, jer budimo realni, to je polovan uređaj i tak ga treba tretirat
Još jedna stvar, nemam niš protiv ni ex demo ni samo otpakiranih uređaja, ako su po dobroj cijeni, ali ne možeš takve stvari prodavat pod nove, dobro, uređaj koji je samo otpakiran i stoji na polici za ukras je nov, ali mušterija ima pravo tražit tvornički zapakiranu kutiju ako tak želi, neki se na ovo čude i okreću očima, ali recimo svi mi kad kupujemo novi mobitel dobro gledamo da nije "seal" odljepljen, čak i piše da ne preuzimaš uređaj ako je oštećena naljepnica, kod televizora isto, niko od nas ne želi novi tv di je neko prčkao po njemu, ako neko to hoće, daj mu manju cijenu, a ne uvaljivat pod novo
Jednom sam uzeo u bivšem Technomaxu doma na probu jedne zvučnike, skužio sam da je neko skidao jedan driver, vidjeli su se tragovi od imbusa, svi ostali šarafi su bili ok, samo sam to vratio, onda sam jednom isto u bivšem Media Audio posudio Cardas interkonekt na probu, također sam ga vratio ne govoreći nikaj jer je jedan kabel bio skroz neispravan, jedan kanal nije uopće radio, da sam spomenuo vj. bi u oba slučaja još mene okrivili za štetu, onda je frend, samo je prekasno skužio, dobio zvučnike di su isto skidani driveri, samo nije odma vidio i bilo je debelo prekasno za bilo kakvu reklamaciju, normalno prodano mu je pod "novo zapakirano", onda su mu u Ronisu uvalili isto "novi" tv od dva soma eura, kad smo ga otpakirali bio je zguljen od iza, falila je nekava plastika i tv je bio sav mastan, valjda je neko jeo burek na njemu...
Sa reklamacijama u garanciji nisam imao iskustva do sada, na sreću