Jako dobar prvi dio hifi nedjelje. Baš sam naletio u pravo vrijeme... u jednom trenutku našao sam se sam u velikoj sobi s Avangardima i mekovima. Odličan, veliki, moćan sound...fino se opustio, nigdje nikoga. Malo sam slušao, ali iz susjedne sobe netko navinuo neki drum solo, ne čujem ništa... Zavirim tamo a kad ono K. Levačić uništava bubanj. Kad TO čuješ, taj bubanj uživo, dinamiku, glasnoću, paralelno s hrpom fensi sistema, shvatiš da ti trebaju ormari od zvučnika i 6 subwoofera da se uopće približiš realnosti. Nažalost. A kad zvekne činelu, koliko glasno to zvoniiiiii, rezonira i dugo dugo iščezava. Ludilo i prilično nedostižna referenca ako nisi Mike Lavigne (iz druge teme).
Najpristupačnije što sam slušao je Audiovector + Arcam 35 amp.. cca 6000eur kaže Tonči. Vjerojatno bez Roon-a? Nisam siguran. Vrlo dobro rade zajedno ali na manjoj skali. Za manje sobe.
Zanimljivi su mali crni bookshelfi s accutonima i pasivnom purifi membranom. Storm Acoustics. U sobi od 50ak kvadrata i 75w triodom Audio Researcha vrlo hrabro su se držali. Na slici se vidi kućište od aluminija... kao Magico. Prste u priči ima i Ilimzn, sve skupa vrlo ozbiljna priča.
Očekivao sam nešto više od Avika i Borensena. Manji model u vrlo maloj sobi u Ljubljani je zvučao jako dobro, a ovi veliki (mislim da su C3) nekako tvrdo... bez duše. Svega je tu bilo, dobrog basa, detalja, finoće ali bez nekog smisla i povezanosti. Primjetio sam da su stolci bili neobično daleko, kladim se da bi puno bolje bilo metar-dva naprijed. To se dogodilo i u sobi sa Franco Serblin i Primalunom. Ima smisla tek kad staneš metar ispred stolca, sve se nekako posloži i dobiš dobru pozornicu.
Kharme + Karan/Moon stack standardno jako dobro. Moćno, saftno, veliko... gušt za slušati sve što im baciš. Velike Martene s Nagra monoblokovima nisam slušao. Najviše sam vremena proveo pred Avangardima...
Osluhnuo sam samo nove Sonus Faber Amati Supreme. Već sam ih slušao na friško kod Bože kad su došli s Devialetom. Jako dobro uz neugodan detaljčić - cijena je 78000 eura. Donekle opravdano jer su sad od aluminija...