Imao sam ovaj receiver i uglavnom mi je ostao u ugodnom sjećanju. Kvaliteta zvuka možda nije bila na razini standalone pojačala, ali nije bilo uopće loše. Još uvijek mi nedostaje komfor korištenja koji sam imao sa ovim stereo receiverom. Zato sad ozbiljno i razmišljam o njegovom nasljedniku Stereo 70s koji ima poboljšanu preamp sekciju s Marantzovim HDAM modulima.
Inače, kuriozitet.... Ovo je moj najgledaniji video na YouTube, upravo sa ovim receiverom:
U kombinaciji s Monitor Audio Bronze 5
U kombinaciji s Q Acoustics 3050i
AI:
Marantz NR1200 – Tanak stereo receiver s modernim značajkama
Marantz NR1200 je stereo mrežni receiver dizajniran za ljubitelje hi-fi zvuka koji žele kompaktan uređaj s bogatim mogućnostima povezivanja. Ovaj model nudi visokokvalitetan zvuk, podršku za streaming servise, kao i HDMI ulaze za povezivanje s modernim AV uređajima.
🔹 Ključne značajke Marantz NR1200:
✅ Tanka i elegantna konstrukcija – Visina samo 10.5 cm, idealna za male prostore.
✅ Klasično Marantz pojačalo – Odvojeni lijevi i desni kanal za poboljšanu stereo reprodukciju.
✅ Snaga – 2 x 75W (8Ω, 20Hz-20kHz, THD: 0.08%).
✅ 5 HDMI ulaza i 1 izlaz s ARC podrškom – Povezivanje s TV-om i drugim AV uređajima.
✅ HEOS multi-room podrška – Bežično povezivanje s drugim HEOS kompatibilnim uređajima.
✅ Podrška za Hi-Res audio formate – FLAC, ALAC, WAV, DSD 2.8/5.6 MHz.
✅ Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay 2, Spotify Connect – Široke mogućnosti streaminga.
✅ Phono ulaz – Direktno povezivanje gramofona.
✅ Dva subwoofer izlaza – Bolja fleksibilnost u podešavanju basova.
✅ Bi-Amping mogućnost – Pogodno za hi-fi entuzijaste.
🔹 Povezivanje i funkcionalnost
- HDMI (5 ulaza / 1 izlaz) – Podržava 4K, HDR10, HDCP 2.3, ARC.
- Optički i koaksijalni digitalni ulazi.
- Analogni RCA ulazi za klasične hi-fi izvore.
- USB ulaz za reprodukciju glazbe s memorijskih uređaja.
- Zona 2 pre-out za dodatne zvučnike.
🔹 Za koga je Marantz NR1200?
🔹 Ljubitelji stereo zvuka – Želite kvalitetno stereo pojačalo s modernim funkcijama? Ovo je odličan izbor.
🔹 TV i glazbeni entuzijasti – HDMI ulazi omogućuju povezivanje s TV-om bez potrebe za AV receiverom.
🔹 Streaming korisnici – Spotify, Tidal, HEOS i AirPlay 2 nude širok spektar mogućnosti slušanja.
🔹 Gramofonski entuzijasti – Ugrađeni MM phono ulaz čini ga pogodnim za vinil kolekcije.
🔹 Zaključak
Marantz NR1200 je odlična alternativa AV receiverima ako želite snažno stereo pojačalo s modernim mogućnostima povezivanja. S obzirom na kvalitetan zvuk, HDMI povezivost i podršku za streaming, ovaj model je izvrsna opcija za moderne hi-fi sustave.