Do sad nisam imao priliku probati D klasu kod sebe. Prijatelj je kupio za treći ili četvrti sistem ovaj mali amp Fosi Audio V3 pa sam posudio na par dana da preslušam kako zvuči.
U početku sam se izenadio kako tako mali amp uopće radi, tj. pogoni moje zvučnike. Nisam bio upoznat s tim malim ampovima općenito osim da sam znao da postoje. Nakon što sam malo istražio, ovaj model ima prilično veliki hype u zajednici. Ugradili su kvalitetne dijelove i koristi pogonski čip TPA3255 koji je prilično hvaljen.
Očekivanja nisu bila velika, čak naprotiv. Očekivao sam tanak, sterilan zvuk. Međutim, prevario sam se. Zvuk je neutralan ali ne mogu reći da je tanak. Forte ovog ampa je iznadprosječna transparentnost i iznosi više detalja od budget AB ampova s kojima se u principu i natječe pretpostavljam. Iako je i to natjecanje pod znakom upitnika kad uzmemo u obzir da ovaj mali amp košta novi cca 110€, a budget AB klasa renomiranih brandova kreće od 400€ pa na više...
Napomena je da se amp koristi s jačim 48V napajanjem i to mu daje nekih izmjerenih 80 i nešto W na 8 Ohma (prema različitim izvorima na netu). Naručen je sa audiphonicsa upravo zbog jačeg napajanja jer mislim da kod nas u HR ide sa slabijim napajanjem koje mu prepolovi snagu.
Iako nije klasičan amp nego više integrirani amp jer ima i potenciomatar za glasnoću, koristio sam ga kao amp (stavio potenciometar na najglasnije) a Topping E50 sam koristio u preamp modu da mogu koristiti daljinski za kontrolu glasnoće. Znači, dovoljan je DAC koji ima kontrolu glasnoće uz ovo da zaokružite priču glede ampa za nekakav budget sistem.
Što se zagrijavanja tiče, nakon nekog vremena je topao na dodir ali nie vruć, tako da su čak i sa ovom jačom verzijom napajanja uspješno riješili problem zagrijavanja koje neke klase D imaju u ovako kompaktnom kućištu.
Uglavnom, ugodno iznenađenje. Za ove novce je no brainer preporuka za nekoga tko gleda nešto u tom cjenovnom rangu.