Nakon, nadam se, dobre papice počela je, s kolegom, usporedba fizičkih i digitalnih nosača glazbe. Znam da test nije reprezentativan jer streamer i cdp nisu bili na istom dac-u, ali eto... učinili smo ga iz zabave. Problem mi je u digitalnom outputu mog Ayre cdp-a koji je XLR AES/EBU, a takav input nemam na TEAC dac-u. Također moj cdp nema nikakav digitalni input pa da na njega eventualno spojim streamer. Ali nema veze. Išli smo se zabavit. Prethodno sam odabrao album Talking Headsa "Remain in Light", album godine 1980. po Melody Makeru, pošto su mi LP i CD s istog mastera 1980. Tražio sam isti takav i na Tidalu i... našao ga. Pustio sam sva tri istovremeno i prebacivao input. Malo bi se dulje zadržali na pojedinom inputu kako bi nam zvuk što više ušao u uho. Gramofon je bio najnižeg gaina, ali to podešavam preko phono stagea i ako idem na viši onda se pojave šumovi. Tidal je bio najvišeg gaina. Gramofon je bio tanji, slabijeg basa dok je ostatak spektra bio vrlo uravnotežen, ugodan i odlične pozornice. CD je imao izvanrednu pozornicu, i cijeli spektar optimalno uravnotežen. Ništa nije odskakalo, jako jako dobro. Tidal je bio razočaranje. Najjači bas što je ugrozilo i ostatak spektra, a pozornica loša. Momenti u CD izvedbi kod kojih glas vokala čuješ u prostoru, njegovu jeku, uopće nisu bili čujni u Tidal izvedbi. Iritantna mi je bila i isturenost srednjih osjetno ispred zvučnika. Loše. Nakon toga sam stavio album Massive Attacka "Mezzanine" u CD i Tidal izvedbi istog mastera 1998. LP verziju nemam. I tu smo doživjeli iznenađenje. CD je bio malo jačeg gaina i malo jačeg basa u odnosu na Tidal. Ostatak spektra i pozornica su bili isti. Sve je na svom mjestu, usklađeno i ugodno. Nastojao sam da volume bude isti, što sam činio i kod prethodnog testiranja s gramofonom, kako bi se objektivno sagledala slika. Nakon svega zapitali smo se je li Tidal verzija albuma "Remain in Light" s istog mastera iako upisana godina odgovara CD-u i LP-u.