Moga bi u ovoj temi pridstavit neke moje DIY radove, reka san da ću nešto napisat o napajanju za Lenco gramofon.
PSU je klasik, napravija san sa variable state oscilator ka generator frekvencije, nisan tija wien sa žaruljon, prova san, i to daje bolju sinusoidu, al dikod zna plesat amplituda. Sinus nije ka wien, al je od sinusa mriže bolji za svitlosnu godinu, iza je LM3886 i trafo iza njega. Namistija san da se može podešavat napon od 130-230Vac, držin ga na 200V, motor ima više nego dovoljno momenta, a manje su vibracije. Frekvencija se može podešavat 0d 49,5-50.5Hz, za precizno uštelat brzinu, Ima prekidać za pribacit na 45 okretaja. Doda san i taho, za brojit okretaje, IR tip, ispod pijeta broji, i šalje impulse na ovaj PSU, tako da se ože precizno uštelat. Lenco nema sinkroni motor, tako da je brzina ritko idealna, nije ka ovi šta imaju sinkrone, al lencov motor ima dosta više snage i dosta manje vibracija.
Oscilator me iznnadija, mislija san ga zatvorit u lim i stavit grijać, tj. jedan tranzistor koji će grijat i kučište oscilatora, pomoću ntc stalno držat istu temp, ali tolko je stabilno da se nisan tija zahebavat sa time. Njviše me došla kutija ostalo san večinon reciklira, ili san ima po škafetinima.

[