Pozdrav svima,
Vinko iz Segeta, na forumima nick pinco,
Zanimljiv forum, za novi početak, zanimljive teme.
Moj skromni sistem, nisan sklon baš priviše trošit, jel mi je još i diy hobi, pa dosta novaca ide i na drugu stranu.
Izvori su:
Squeezebox duet, nekad je ima AYA dac, sad se mislin bili sklepat neki novi dac, i prić na RPI i USB dac.
CDP Sony X202ES, početni model iz ES serije, zapravo cila skala ispod, jel nema ni super transport i laser iz jačih serija, al zato ima isti dac, i pločica je odlično napravljena ako se oće modificirat, šta san napravija po instrukcijama koga drugoga neko ilimzna 🙂), tako da se ima ulazak u višu kategoriju, bez opasnosti od crkavanja nenabavljivoga lasera.
Analogni izvor je gramofon Lenco L75, kojega san stavija u plinth od šperploče, stavija ručku Sumiko MMT, to je rebrandirana Jelco, i zvučnica MC denon DL103, osnovna. Gramofon ima svoje DIY napajanje, di mogu štelat i napon i frekvenciju.
Iza njega ide DIY MC preamp, onda DIY cijevni RIAA, jedna od verzija EAR 834, shunt napajanje itd. I moje DIY integrirano pojačalo, unutra je relejni atenuator, cijevni baffer, i pojačalo u AB klasi.
Zvučnici su Yamaha NS-690II, ima san bivše JO_MF Yamahe NS 670, koje san dobija u trampi kuma i mene, I svidili su mi se skroz, i radi prostora san nabavija broj veće.
Iman još neka zanimljiva DIY pojačala, pa ih stavin u sistem kad se zaželin, sad neman preampa trenutno pa ide samo integrirac.