Kao što sam najavio, na test je došao "digitalizirani" brat od Yamahe A2000.
Taj amp bi (kao) trebao imati istu analognu (amplifikacijsku) sekciju uz dodatak internog DAC-a.
https://audio-database.com/YAMAHA/amp/a-2000a.html
No, već u opisu (gornji link) se nigdje ne spominje kombinacija A/AB klase kao kod prvog, a niti se spominju odvojeni trafoi.
Također je po opisu evidentno da taj "digitalac" nema toliki kapacitet elektrolita u napajanju (prvi ima 220.000 uF !!).
Težina im je ista, gornji se poklopci razlikuju (prvi ima to s više otvora).
S pravom, jer se bitno više grije!
Kod oba su bočne stranice od pravog, lakiranog orahovog drva.
I ovaj je u odličnom stanju.
A kako to žvuči ?
Vrlo dobro, ali ipak ne tako dobro kao "analogni" brat.
Sav onaj opis zvuka koji sam dao za prvi, slično vrijedi i ovdje, ali uz čujne razlike.
Ovaj ima malo manje šuša (puncha), malo je stidljiviji i iznosi manje dinamike u zvuku.
Bas je malo manje dubine i kontrole, ali još uvijek dobar.
Čini mi se da je i pozornica malo manja.
Srednji i visokotonski spektar je prezentan, ali uz manje
otvorenosti (možda i detalja).
To je valjda cijena ugrađene digitalije i većeg kompromisa u napajačkoj sekciji.
Ali, to je još uvijek vrlo dobro pojačalo i uglavnom se u usporedbi; jedan na jedan, čuju neke razlike.
Isprobao sam i njegov interni DAC, spojivš ga Coax kabelom sa Pioneer BD 450 (kao Transport samo).
Ne svira to loše, ali sa manje detalja i sa manjom pozornicom, slabijim basom i sl.
Sumnjam da je (ili će) netko koristiti taj DAC kraj toliko danas jeftinih, eksternih.
U testu i usporedbi je bila zastupljena glazba svih žanrova (kao i u ranijim osvrtima).
Bio je danas ujutro i kolega (susjed, audiofil), pa smo zajedno to sve uspoređivali.
I on ima slična zapažanja.
Sustav:
zvučnici: Hyperion HPS-938 (tweak by Soundness, Gašo)
integrirci: Yamaha A2000 i Yamaha AX-2000
Izvor: PC Lenovo (Roon), Pioneer BD-450
DAC: Musician Draco
USB kabel, Sumić, Black Hole
Zvučnički kabeli: moji DIY OFC bakar, Cotton (Sumić su na Pass-u)
Interkonekt: Furutech
Rack: Drvni centar Filo (breza špera)
Lp svima!

)

)

)

)

)