Mogao bih ti sad napisat nekoliko stranica o kupovini izvana.
Kupujem stalno i prodajem doslovno oa Europe, Australije, Hong Konga... Kolega Dan the Man je jedna od mojih mušterija 🙂
Ako imaš nešto u planu pošalji mi link pa ću ti vidjet šta je sa tim.
Postoji oglasnici vani koji su 100% prevara, jedan od takvih je Quoka,de, talijani imaju isto svoju varijantu.
Šveđani su Blokirali svoj oglasnik Blockert.se baš zbog prevara pa osim logiranja rade dvostruku autentifikaciju preko telefona ili kartice od banke.
U Njemačkoj ima dosta prevaranata ali imai poštenih ljudi sa kojima kad pričaš vidiš da su na daleko višem nivou znanja i kulture od ovih naših telembusa.
Slanje je opet posebna priča jer pola njih iako su korektni ne znaju zapakirat uređaj osim ako nemaju originalnu ambalažu pa onda i njih trebaš savjetovati ako žele uopće slat.
Za transport probaj izbjegavat NJemački Hermes, DPD i naravno bilo koji državnu poštu jer rade sa našom poštom.
Sa našom poštom imam jednu dužu korespodenciju koja je išla do samih ljudskih resursa i uprave jer su krali sadržaj paketa, otvrali pošiljke pa ih folirali pravdajući se da išlo na carinu iako je pošiljka bila iz EU-a.
Ako imaš konkretan link pošalji jer bi sad mogao sat vremena pisat koja agencija sa kim radi, što i kako trebaš itd.
Na kraju krajeva ako nešto želiš može se srediti i prikup jer znam čovjeka koji ide kombijem po Njemačkoj, tarifa je cca 50 eura po pošiljci veličine pojačala ako mu je na ruti što je dobro jer ni jedan prijevoznik ne prima pakete teže od 31.5 kg. Oni koji primaju traže da je zapakirano na paleti a nitko se neće sa tim zezati itd itd.