Zadnje vrijemje jako cesto vidimo letvice po raznim prostorima/slusaonama ali i u raznim trgovinama.
Ja sam prije 3 godine zelio tako nesto kod sebe ali mi je to onda kostalo malo previse (mislim da je bio jedan panel oko 130€ sa dimenzijama 240cm x 60cm), tako da sam odlucio sam napraviti tako nesto po puno manjoj cijeni.
Kupio sam šperploču od 2m visine x 1.7m visine, i na nju dodao 40 letvica (Debljina 3cm x širina 3cm x visina 2m*).
Šperploču sam obojao u crno, a letvice sam premazao bezbojnim lakom.
Letvice su spojene odozada sa po 3 šarafa, razmak među letvicama je cca 1,5cm.
Uloga tih letvica je da razbiju zvuk ili sto bi se reklo - Difuzor zvuka
*Prvotna ideja je bila da stavim letvice razlicite "visine" (1-2-3cm) da se dobije kao valovita podloga (kad bi se gledalo sastrane) ali trgovina gdje sam uzimao tih dana nije imala od 1-2cm pa sam slozio sve od iste "visine".
Nakon postavljanja ovih letvica zvuk se opet dosta popravio (prije toga to je bio prazan goli zid).
Dobio sam na dubini zvucne pozornice, i preciznije se mogu odrediti glazbenici te odakle dolazi koji zvuk/instrument.

BTW: Također da spomenem, iza ovih slika, sto su na zidu sa lijeve strane, se također nalazi ona kamena vuna preko koje sam stavio stare plahte, tako da mi se sa te strane koliko-toliko upije malo jeke ali i ostalih nepozeljnih stvari te su slike malo udaljene od samog zida (cca 5cm) pa se cine kao da lebde u zraku (slika).